Forum Skrzydeł Sojuszu ELITE VETERANS
PALKA JEST DO DUPY OFFEM - TYLKO DO FARMIENIA SIE NADAJE
a 5k punktow off to jeden porzadny atak wiecej wiec nie mow mi zes taki dobry - tyle ze wiesz jaka jest roznica - ja jak zdobede tesraz te 5k punktow strace max 1k off przy toporach - widac ze ty kalkulijesz tylko cene jednostki a ja sile ataku i fakt ze bede mogl ich miec mniej zeby wymiatac niz ty tych swoich nedznych palek - bo o 1/3 mniej bede mogl miec toporow niz ty palek a co za tym idzie mniej zboza mi zjedza - a w sile ataku bedzie to samo
ELITE V
pałka 40 off pkt podstawowe 52.4 ulepszona na 20lvl
topór 60pkt 75.4 ulepszone na 20 lvl
doba =24h=1440 minut=86400sekund
pałka czas budowy 122sekundy
topór czas budowy 203sekundy
ilość pałek na dobę= 708
ilość toporów na dobę= 425
ilość pkt off pałki na dobę= 37099
ilość pkt off topora na dobę=32045
róznica = 5054 pkt off na dobę
przy dodatkach z bonusów pałki i tak lepiej wychodzą.
nie ma bardziej offowej piechoty na travianie niż pałka.
gwarantuje Ci że przy ataku na cud nie ma różnicy czy wyślesz 100k pałek czy 100k topora bo i tak wszystko na deffie wtopisz a cel osiągniesz.
róznica w czasie szkolenia i surowcach chyba jest oczywista....
szkoda ze twoja teoria jest od rzeczywistosci inna - ja sadze ze z ta falanga mozesz faktycznie na cud leciec tylko ja majac tyle samo toporow co ty palek lepszy efekt osiagne - moze i topory sa drozsze i dluzej sie produkuja ale w takim razie rzymianie nie produkujcie wojska bo drogie macie i sie nie oplaca zlikwidujcie konta bo jestescie drodzy i zaluzcie konta german z palkami - tylko czemu co lepsi tylko topory z germanami maja??
ELITE V
nie nie co lepsi
zobaczysz za 3 serwery
co lepsi nie robią offa na stolicy
co lepsi szukają alternatyw a nei idą utartymi szlakami. co lepsi wyznaczają standardy o których nie masz niestety pojęcia
wiesz co juz zal odpisywac bo szkoda slow - bo faktycznie masz racje ja off mam w stolicy no podziw dla twojej spostrzegawczosci jako sittera ktorym byles przez jakis czas - tylko powiem ci jeszcze ze co lepsi widza ze waly w wioskach sie robi i przynajmniej po dwa spichlerze przynajmniej - i co lepsi nie pozwalaja sobie po wiosce jezdzic - ty na bank wiesz jakie ja mam standardy i jakie planuje - i juz ci powiem ze to nie moj pierwszy serwer i tez cos wiem o trzavanie
ELITE V
no w końcu byłes świetnym sitterem moim to wiesz
jak pilnowałeś tak było
a dawanie znać na lewo i prawo że się offa robi w nie-stolicy jest dopiero bezsenswowne-tak co-lepsi gracze nie postepują bo chyba liczą się z tym że kret doniesie i wioska z ofem bardzo szybko może odparować
no ale jak sie klepie palki dziennie po iles tam to co za problem-najlepiej zrobic kilka ofowek, zawsze jakaś sie ostanie...
ELITE V
ale to logiczne jest ze offa szybkiego robi się poza stolicą...
szczerze znam kilku wybitnych offowców operujących armiami po 200k cropa i robili offy poza stolicami. deff od tego jest by bronił osady
a pełke robię w tej chwili około 70k pkt off dobowo...
ile Wy robicie offa dobowo?
no ty chyba nie myslales ze jak pies siedzialbym dniami i nocami nad twoim kontem pilnujac podczas gdy wlasciciel caly dzien nie obecny - wiesz na w twoim zadowoleniu mi nie zalezy inni nie narzekaja na moje sittowanie wiec twoje zdanie wsadze miedzy zawiasy - ja powiedzialem moge sittowac pare dni nie tygodni zreszta tyle ze ty zamiast pojechac tridenta chowales off a juz ci napisalem ja tez pracuje i cyborgiem nie jestem zeby 24h non stop siedziec na koncie i pilnowac tygodniami - temu ci mowie ze szkoda odpisywac juz - bo szkoda slow na ciebie i tyle
Rekrutant ELITE VETERANS
przestańcie po sobie jeździć, bo wpieprzę ostrzeżenia i tyle !!
Najlepiej zmiksujcie swoje uwagi i wyjdzie dosyć rozsądna strategia rozwoju konta
Mówicie ciekawe rzeczy, ale wyłączcie te złośliwości, proszę ....
Wątek ciekawy, akacper prezentuje klasyczne podejście - w stylu "niemieckim"
a dars w stylu "włoskim" lub "hiszpańskim"
Dobrze, że nie ma złotej metody na wygranie ... cały urok w tym, że się gra zespołowo
i można zrobić jeszcze jedno podejście "chińskie". Podejście "chińskie" to jedziemy na ilość
graczy, nawet jak połowa padnie w grze to reszta zbuduje te dwa lub trzy cudy i wygra
serwer...
Tak czytam na temat pałek i toporów i chciałbym postawić czysto teoretyczny problem do dyskusji:
Zwiad bojem czyli 4k pałek uderza w osadę grabieżą.
Plusy:
- wiadomo co stoi w osadzie
- punkty exp dla boha
- pada cześć jednostek właściciela ( przy zwykłym zwiadzie padają tylko moi tropiciele)
- ci którzy przeżyją przyniosą zagrabioną surk
- pałka jest praktycznie w cenie zwiadowcy
Minusy:
?
Wasze zdanie ?
Rekrutant ELITE VETERANS
yoda pałka jest dużo tańsza od zwiadowcy
minus taki że zwiad nam nie świeci czerwonym mieczem, a pałka już tak