Sojusz ELITE VETERANS

Forum Skrzydeł Sojuszu ELITE VETERANS

• Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Pełną aktywację na Forum, po wiadomości w grze, wykonują Administratorzy:
Silencer i Marcin L

#1 2008-06-22 11:00:26

Pluszaczek

crash tester

7010210
Punktów :   
link do konta: http://s5.travian.pl/spieler.p

Reorganizacja

Z uwagi na to że jesteśmy w dupie organizacyjnej mam zamiar dziś w pracy popracować nad zmianami

Prosiłbym w miarę możliwości o podanie gdzie znajdują się duże ambasady i na ilu członków pomieszczą

Czy robimy już sojusz trzonowy czy w dalszej przyszłości - ja bym optował w chwili obecnej za czystym podziałem geograficznym

Czy włączamy SPA i LEGIO A w nasze struktury

Proszę o kontakt dyplomatę ważne sprawy do obgadania

Proponuję nawiązać współpracę z Haremem i Narayanah choć to ryzykowne ale warto ją mieć po Swojej stronie

Proponuję nie wchodzić w większe koalicje międzyćwiartkowe - jest szansa że Gumisie zostaną sami jak dobrze rozegramy obecne rozgrywki polityczne

Co do Tytanów polityka zachowawcza wiem że walczą z Gumisiami a przede wszystkim Selektą co dla nas jest na plus i nie ma sensu ich osłabiać

I zacznijmy dyskutować bo forum Rady zdechło aż nas ktoś katasami wybudzi!!!!

"Nieporuszony niczym góra, niepowstrzymany niczym ogień, spokojny niczym las, zwinny niczym wiatr. Na niebie i na ziemi tylko mnie należy się podziw."

- motto na sztandarze Takedy Shingena

#2 2008-06-22 12:09:49

zarim drago

Rekrutant ELITE VETERANS

612064
Punktów :   

Re: Reorganizacja

od początku jadąc :
-) moja ambasada 10 lvl koordynaty 9/117
-) według mnie należy utworzyć sojusz trzonowy[ wielkość ma znaczenie czysto propagandowe], pozostałe odłamy podzielić według terytorium.
-) Jak najbardziej za fuzja z SPA, LEGIO A nie wiem nie jestem pewny może podpisany sojusz w zamiana za pakt o nie agresji. 
-) co do Harem i Narayanah nie mam zdania.
-)również uważam że nie potrzeba się pchać w koalicje między ćwiartkami, jeszcze za wcześnie na to trzeba wysprzątać swoje podwórko.
-) również bym ich nie ruszał, niech farmią nasi kogo tam chcą od nich jednak bez katas i wielkiego zwracania uwagi, wojna z selektą ich osłabi według mnie znacznie.

mam jedno pytanie, czy ktoś będzie przeprowadzał reorganizację ? chodzi mi o konkret kto rozrysuje mapy itd.  francuz coś milczy, ja proponowałem pomoc w tym zakresie jednak obecnie nie będę miał wiele czasu na to, mogę pomagać osobie kierującej tym.

autor powyższego postu jest boski i wogle, więc proszę nie krytykować jego wypowiedzi

#3 2008-06-22 12:55:07

Marcin L

Administrator

Punktów :   

Będę wieczorem

Popatrzcie sobie tymczasem na mapkę:

http://img131.imageshack.us/img131/1053/mapawc4.jpg

http://sig.travutils.com/pl5/16629.png

#4 2008-06-22 16:54:05

Pluszaczek

crash tester

7010210
Punktów :   

Teraz powstaje kwestia czy w podział wtłaczać SPA i Legio bo defakto by się łapali głównie w jednym sojuszu z naszym zarządcą

Cz niepokorny i jego odłam zgodzą się na podział?? nie mam z nim żadnego kontaktu...

Odłamy .Elite. .Elite Elite. - podział wiadomy

Jak niepokorny się nie zgodzi to niech działa narazie sam

Obstawałbym przy trzech sojuszach plus słabszych do akademi zarima na obserwację

"Nieporuszony niczym góra, niepowstrzymany niczym ogień, spokojny niczym las, zwinny niczym wiatr. Na niebie i na ziemi tylko mnie należy się podziw."

- motto na sztandarze Takedy Shingena

#5 2008-06-22 17:36:01

archangel

ELITE V

2903606
Punktów :   

1. amba level 18 =54 członków

2. powinien powstać silny sojusz ``trzonowy`` jak najszybciej i tak już za długo zwlekamy

3. nie wiem na jakiej stopie są rozmowy ze spa i legio

4. na razie nei widzę możliwości wspólpracy z nah :

- jej polityka polega na tym ,że zgłaszają się do niej moje farmy a ona je specjalnie przyjmuje (z 5 w mojej okolicy przyjętych ostatnio, oprócz ``jej graczy`` co im odpuściłem od początku) pod pretekstem każde konto ważne do budowy defa
- rozmowy z nią zazwyczaj toczą się na tej zasadzie,że ona pisze czego chce ,nic nie oferuje w zamian, nie tędy droga , na mnie to działa jako płachta na byka , przejdę do techniki Piotra W. (vel QWERTY1) i będę napierdalać równo wszytko   
- trzyma terrorystów typu bomber i task oraz spadkowiczów ode mnie typu anarchista i ich werbuje , co jest całkowitą dyskwalifikacją do prowadzenia jakichkolwiek rokowań ,w szczególności , że bomber atakuje lbz69 (mógłby już skasować konto)

5. co do wojny Tytani - selekta ,zacząłbym dodatkowo ``dowiercać selekte`` ,jest w niej sporo kretów , może by się sypnęła , lepszej okazji nie będzie ,osobiście wole wrogów , których znam (themajew itp.) niż rozwijający się sojusz top1 na naszej ćwiartce , pamiętajmy ,że pozostają gumipierdoły do rozwalenia też

6. co do niepokornego ,to zostawiłbym go w spokoju jak jest i próbował ich integrować z nami a potem reformować

7. Bezwzględnie przeniósł bym do akademii na obserwację ludzi , którzy się nie rozwijają , każdy wie kto się kwalifikuje w jego odłamie

8. zauważam problem zwiazany z brakiem darsonixa ...

9. Co do aktywności rady , to już dawno (od początku) było tak jak było , ewentualnie sobie czasami pogadaliśmy lub raczyliście czasami odpowiedzieć na zamieszczane przeze mnie posty , co dodatkowo powodowało moje coraz większe zniechęcenie do dalszej gry

10. nawet na forum jest bajzel zabiela logował się jako wolverinee (dwa ee),było pełno osób w rejestrze, które nie graja , ostatnio sam to usuwałem;
``pocieszający`` jest fakt ,że nikt już nie piekli się do bycia w radzie , ale czy naprawdę trzeba się cieszyć z tego ,że maciek już nie gra ...? ,
ostatnio usunąłem ze swojego odłamu parę kont , co osoby ``zrezygnowały z gry``- jeszcze kilka się kwalifikuje ... odczuwam coraz większe wrażenie , że ``kurczymy się w oczach``

11. Wprowadziłbym też minimum defa jaki każdy powinien posiadać na poziomie 30%pop

http://travian.ping-timeout.de/sig1/pl5/8095.jpg

#6 2008-06-23 02:15:00

zarim drago

Rekrutant ELITE VETERANS

612064
Punktów :   

niepokorny się złamie jak zostanie na lodzie, reorganizacja jest konieczna i albo w nią wchodzi albo 80% jego ludzi poleci za nami a chłopak zostanie z garstką osób go wspierających...  wielu z jego sjuszu bylo u mnie w akademii i na pewno będą za ELITĄ niż prywata kogokolwiek.

co do przenoszenia do akademii jestem jak najbardziej na TAK dawać ich do mnie

jesli chodzi o kurczenie się, czuję coś takiego od pewnego czasu, mimo że rekrutuję ciągle nowe osoby.

autor powyższego postu jest boski i wogle, więc proszę nie krytykować jego wypowiedzi

Dostałeś minusa ? Zajrzyj do Zasad, czy się należał

Stopka forum

RSS