Forum Skrzydeł Sojuszu ELITE VETERANS
Czemu nikt nie rozmawia na temat wielkiego pw od tytanów w sprawie nazwy i okreslenia sie co do sposobu grania w koalicji itd itp?
czy to nie powazny temat na dyskusje? Czy decyzje podejmować będzie jedna osoba? Czy może ktoś cos juz w tymkierunku robi?
Rozmawiacie w ogole?
Ostatnio edytowany przez mi111 (2008-09-26 20:34:20)
Admin TT
póki co ja jeszcze wielkiego PW od tytanów nie widziałem czekam aż ktoś wkleji wiadomosc na forum...
Rekrutant ELITE VETERANS
kurcze ga to PW już trzy razy widziałem, oto ono :
Godryk 25.09.08
Wazne!!! 21:51:55
Witam
Głównodowodzący Elite, Jarovit, który wrócił do gry po dłuższej nieobecności nie wyraża zgody na wstąpienie jego odłamu Elity do Tytanów. Podważa wszystkie dotychczasowe ustalenia jakie zapadły z Radą ELITE przed zawiązaniem koalicji. Takie zachowanie sieje zamęt i niepewność.
Tym samym Elite (odłam JAROVITA) staje się znów odrębnym sojuszem/koalicją, który będzie dążył do waszego powrotu pod skrzydła ELITE, gdzie jak się spodziewamy stracicie prawo do bycia oddzielnym sojuszem i ingerowania w jego sprawy wewnętrzne.
Obecny skład Rady Tytanów, uzgodnił że nie zamierza nikogo trzymać siłą. Prosimy podejmijcie decyzje i wróćcie pod skrzydła ELITE lub zostańcie nadal w TYTANACH.
Co możemy zaoferować to wejście do koalicji kilkuset zgranych i doświadczonych graczy. Pokazaliśmy to niszcząc SELEKTE, a także skutecznie prowadząc działania przeciw GUMSIOM. Każdy z sojuszy wewnątrz TYTANÓW zachowuje swoją odrębność/autonomię. Macie prawo do własnej nazwy (z przedrostkiem TYTANI), opisu sojuszu, prawo do zawierania napów według własnego uznania ( tylko w razie wojny innego odłamy z tym danym sojuszem trzeba zerwać nap), prawo do posiadania swojej akademii, oferujemy także miejsce w radzie koalicji dla waszych przedstawicieli , gdzie będą mieli istotny wpływ na decyzje podejmowane wewnątrz koalicji.
Należy przy tym pamiętać że polityka Tytanów mówi:
- sojusze zawieramy tylko z TYTANAMI (a więc z ELITE możemy podpisać najwyżej NAP)
- jedno forum koalicyjne (dla zacieśnienia więzi, zgrania wszystkich odłamów, dla poczucia jedności całej koalicji)
Drodzy Wojowie i Wojowniczki, teraz musicie dokonać wyboru. Nie chcemy nikogo stawiać pod ścianą ale decyzja JAROVITA o unieważnieniu wszystkich wcześniejszych ustaleń stawia nas w niezręcznej sytuacji. Wybór należy do was, powrót do elity albo zostanie u nas. Nie ma opcji pośredniej.
Jednocześnie zaznaczamy że zostanie w TYTANACH oznacza oddanie się TYTANOM całym sercem, mamy cel ... wygrać server i o to będziemy walczyć jako TYTANI.
Znając życie znowu wielkie zamieszanie się kroi... (andre by mi napisał tu że bije piane) być może ale może też warto rzec kilka słów co kto o tym wszystkim myśli i podjąć konkretne decyzje?
Rada ELITE VETERANS
I na to PW marcinL odpowiedział nastepująco cytuję w szczegółach całość:
Marcin L 25.09.08
Witaj,
Po reorganizacji będą wybory nowej Rady, bo z dotychczasowej zostało bardzo mało osób. Co do Jarovita to nie było go podczas negocjacji ponieważ był w szpitalu i z tego jego oburzenie - nie miał wpływu na podejmowane decyzje.
Z mojej strony pragnę potwierdzić wolę o naszej wspólnej walce celem wygrania tego serwera jak głosi motto w Tytani.V napisane przez Archangela:
``... przybyliśmy tu razem jako starzy wrogowie, którzy stoczyli wspólnie setki długich zażartych bitew,
aby bogatsi w doświadczenia,
okrzepnięci w bojach stanąć ramie w ramie by wspólnie budować naszą świetlaną przyszłość ponad podziałami i uprzedzeniami ... ``
nic dodać i nic ująć
Sytuacja wewnętrzna u nas jest napięta - ludzie czekają na zmiany w Sojuszach, które zaproponowałem i zostały poparte przez prawie wszystkich, czyli bez Jarovita666, który uważa, że tracimy tożsamość jako dawni gracze ELITE. Przyznam, że ja również byłem zaskoczony wynikiem krakowskich negocjacji, w których z racji innych obowiązków nie mogłem uczestniczyć.
To czy będziemy walczyć razem ramię w ramię do końca s5 nie ulega wątpliwości, bo będziemy - jedyną zadrą, która trzyma Jarovita666 w opozycji do podjętych decyzji są nazwy jakie przejeły Skrzydła ELITE.
Uważam, że nazwy są wtórne, lecz świadczą o pochodzeniu graczy, a to również, dla bardzo wielu z naszych graczy, jest bardzo ważne, zatem moja propozycja jest taka:
1. Nasze nowopowstałe, po reorganizacji, Skrzydła wracają do nazwy ELITE, podpisujemy Sojusze z Wszystkimi Tytanami - wraca MOCNE Skrzydło Jarovita
marcinZK-S (25-09-2008 20:38)
2. Wspólne Forum dla Waszej i naszej Rady - decyzje o strategicznych Sojuszach/Napach podejmujemy wspólnie. Reszta spraw zostaje na dotychczasowych forach
3. Wspólne Forum dla Rezerwacji osad i dolin - zaraz się zaczną problemy ze spięciami dotyczącymi tego tematu. U nas już takie istnieje i działa fantastycznie
4. Oprócz Rady do kontaktów międzysojuszowych tworzymy stanowiska Łączników, którzy będą przekazywali informacje związane z akcjami off i deff - to ułatwi komunikację. Będą również koordynować akcje międzysojuszowe, bo marzę, że takie w końcu się pojawią
5. Rekrutacja - u nas jest jedna osoba i Skrzydło do sprawdzania aspirujących graczy. To musimy jeszcze ustalić, czy wspólna, czy osobna
6. Zapis w opisie w każdym z Naszych i Waszych Skrzydeł o ścisłej Koalicji
Co uważasz o moim planie ?
Pozdrawiam
Marcin L
A tu dalsza część negocjacji z głównym i jedynym Dyplomatą Tytanów:
Godryk napisał(a):
no to chyba sie nie zrozumielismy....
jesli ma to byc koalicja - wspolna nazwa!
jesli nie to bez sensowne sa dalsze rozmowy..
przyjeliscie nazwe Tytani jako wasze wejscie do koalicji po ok 2 tygodniach wiec ten czas nie moze isc na marne i te dlugie wasze namyslenia znaczyc mialy ze sie dobrze zastanowiliscie co robicie i podjeliscie sluszne decyzje.
A teraz wdrazanie nowych idei/planow??
eeee...nie moze tak byc.....
marcinZK-S (25-09-2008 22:56)
Widzisz - nie masz pojęcia jaki jest problem z tłumaczeniem ludziom, dlaczego nazywamy się Tytani. Idea jest jedna i niezmienna - walczymy razem ramię w ramię do końca s5. Mam masę głosów sprzeciwu w Sojuszu wobec zmianom nazwy i chcę jakoś wyprostować sytuację - z tego porobiła się masa odłamów. Koalicja nadal będzie istniała, ale komunikacja będzie lepsza. Gumisie z Harkonenemi jakoś nie mieli problemów ze zmianą nazw i z pewnością wyjdzie im to na dobre - nie możemy być gorsi i moi gracze uważają, że jeżeli, jak już, zmiana nazwy to na jakąś nową. Uwierz mi, że moim celem jest zachowanie naszej Koalicji, ale również większości doskonałych graczy (przedewszystkim z s6, budowniczych Cudów nawet), którzy z nami grają, a chcą kasować konta z powodu zmiany nazwy - wiem, że to głupie i płaskie, ale tak jest i mam wiele takich sygnałów
I wypowiedzi Tytanów na temat Marcina L Wodza koalicji ELITE:
ich dyplomaty
Tytani Ż.
godryk
Ten marcin L chyba zgłupial by tyle osobnych forow tworzyc !! :-/ :-/
I jeszcze twierdzi ze to pozwoli bardziej zgrac ludzi.... on chyba jest niepowazny albo nigdy nie gral wtego typu gre :-/ :-/
Niech sie wypcha i spier**** bo mnie ostro wkurzyl swoimi przemysleniami i nowymi ideami ! ! !
skro zmienili nazwy na tytanow to co tu TERAZ zmieniac ? ? ?
i jeszcze lubianego przez wszystkich nas goldena:
Golden
Jej sprawa komu daje dostęp do konta Sprawa jest prosta...wszystko ustalone było i basta. Takie rzeczy jak nazwa, rada, forum, dyplomacja są fundamentami każdej koalicji i nie podlegają renegocjacji. Na każdy inny temat można porozmawiać. Jak się wchodziło do Tytanów to wiadomo było na jakich warunkach. Jak ktoś odejdzie...trudno jego wybór. Ale wątpię aby stosunki pozostały partnerskie. A MarcinL...zawsze był kiepski
Nic dziwnego, że teraz zachowuje się całkowicie nieprzewidywalnie.
I mnie też się dostało:
vadim (HateR)
Sojusz: Emeryci
byly rozmowy, byly ustalenia, chcieli wstapic do nas wstapili... i tutaj moje jedno zdanie: "kto chce byc tytanem niech bedzie, kto chce z powrotem do elite to niech tam spierdala" tyle ode mnie, i chyba nie ma sensu dyskutowac z panem jarovitem bo nie widze tam zadnej merytorycznej wartosci poza tym jaki to pan jarovit nie jest wielki i dumny, i ze to wszystko przez to ze go nie bylo, ze wszyscy spiskowali przeciwko niemu, ale on juz wrocil i zrobi porzadek i bedzie cud miod i orzeszki tak ze bedziemy blagac elite aby nas do siebie przygarneli...
Dalej lećmy :
Raven
Sojusz: Tytani.I
VADIM MA RACJE !!!!!!!!!
KIJ W OKO Jarovitowi!!!!!!!
nie mam zamiaru być z kimś tak zadufanym w sobie w jednej koalicji!!
i wybacz Anubis nie ma mowy o wspólnej nazwie , nie mam zamiaru stać się pośmiewiskiem całego serwera.
rozwiązanie jest tylko jedno i jak widze już się wszyscy zgodzili więc postanowione,
wysyłamy wiadomość do wszystkich odłamów tych co weszły do nas, piszemy w niej co jest grane i że mają wybór:
- albo zmieniają nazwe na eilta i znów stają się jednym ze skrzydeł elity ale bez własnej tożsamości
- albo zostają u nas i angażują się w to całym sercem , czyli forum zostaje tylko to i żadne inne, mówią jasno kto z danego sojuszu jest w radzie i dostają głos , zrywają WSZELKIE inne sojusze zostawiają tylko tytanów
ze wszystkimi co wybiorą opcje 1 zrywamy sojusz oczywiście i robimy napa , bo puki co mamy wspólnego wroga (co będzie w przyszłości nie wiem)
treść listu do sojuszy proponuje taką:
witam, jesteś z nami albo wypied@%aj...
I TERAZ NAJWAŻNIEJSZE :
godryk
Sojusz: Tytani Ż.
Anubis napisał/a:
Przestańcie dyskutowac i idzcie po rozum do głowy.Gumisie tez mieli problem z nazwą kiedy łączyli sie z Harkonenami( gdybyscie wiedzieli jakie dyskusje tam były
) Zamiast dogadywac sie wymyslcie jaks wspólna nazwę która pogodzi Tytanów i Elitę
anubisie, my nie laczylismy sie z nimi tylko ONI CHCIELI wejsc do naszej koalicji wiec na to przystalismy...
a jak sie wchodzi do koalicji to nazwe przyjmuje sie taka jaka jest juz (w tm przypadku tytani).
Bo ja sobie nie wyobrazam by za kazdym razem, gdy jakis nowy sojusz wchodzi do koalicji byla wybierana nowa, wspolna nazwa bo nowy koalicjant dochodzi....
Nazwa koalicji byla ustalona juz na samym poczatku... Pozniej weszlo legio, ktore tez jest wielkim sojuszem (na s5 jednak nigdy nic nie wyjdzie - nie ich serwer :-/ )a mimo to przyjeli nazwe Tytani.
Wiec zupelnie nie rozumiem jarovita...
Oki, rozumiem to ze byl w szpitalu. Ale na takie wypadki/przypadki wybiera sie swojego zastepce(prawa reke) ktora ma mozliwosc podejmowania WAZNYCH decyzji, a taka jest niewatpliwie sprawa wejscia do koalicji. A jesli tego nie zrobil jarovit to znaczy ze nie ejst odpowiedzialnym czlowiekiem...mogl chociazby telefonicznie to zalatwiac (chociazby z koga)....
Golden
Osoby z ELITE, które weszły do koalicji Tytanów, doskonale wiedziały na jakich zasadach. Zakładając, że Jarovit wrócił (a nie tylko coś mu się odmieniło) i rzuca takimi wypowiedziami na lewo i prawo, będzie postrzegany jako zwykły jątrzyciel, osoba która wprowadza tylko chaos w dobrze prosperującą strukturę.
Stawiałbym na dojrzałość graczy ELITE oraz osób dowodzących danymi odłamami (może tylko do nich wysłać tą wiadomość). Wysłanie takiej wiadomości do każdego gracza, odczytałbym jako dziwną próbę manipulacji.
Sprawa jest prosta, te osoby co odejdą z Tytanów, stracą wiarygodność jako sojusznicy i pewnie nic tego już nie zmieni. Sojuszu nie będzie...a do napów zawsze podchodziłem z wielką rezerwą.
PYPCIO
jak dla mnie lux, uwazam ze powinnismy to rozeslac jak najszybciej:)
oczywiscie to powinno byc rozeslane tylko do czlonkow rady poszczegolnych odlamow:)A niech oni juz zdecyduja czy rozeslac massa czy samemu podjac decyzje.
hehe ale JAROVIT sie wkurzy;)
TO TAK JAKBY NAJPIERW PIERDNĄĆ A POTEM SIĘ ZAPYTAĆ CZY MOŻNA....ZOSTAJE TYLKO ZEPSUTE POWIETRZE
To Tyle z mojej strony na swoje propozycje współpracy nie dostałem do dziś odpowiedzi a chciałem zachowac tylko nazwę swojego sojuszu czyli ELITE i ludzi w nim czekam do dziś ale nie wiem czy czekanie to ma sens
Ostatnio edytowany przez JAROVIT666 (2008-09-26 23:28:57)